INFOTRAFIC: Situatia drumurilor joi, 28 noiembrie 2013

zapada-drumuriCentrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 7:10, în judeţul Cluj, traficul rutier a fost reluat normal pe DN1 Huedin – Cluj-Napoca, între localităţile Izvoru Crişului şi Păniceni. Circulaţia a fost întreruptă aproximativ o jumătate de oră la kilometrul 515+500 de metri, pe timpul ridicării unui autotren care a ieşit în afara părţii carosabile în cursul nopţii. Accidentul nu s-a soldat cu victime.

Un alt autotren s-a răsturnat în această dimineaţă în judeţul Alba, pe DN1, la ieşirea din Sebeş către Sibiu. Se circulă pe o bandă, alternativ, dirijat de poliţişti. Nu au fost victime. În momentul desfăşurării operaţiunii de ridicare a autotrenului este posibil ca circulaţia să se întrerupă în ambele sensuri.

În judeţul Ilfov, circulaţia este întreruptă pe str. Petricani – şos. Bucureşti-Nord, bariera de la trecerea la nivel cu calea ferată (magistrala 800) defectându-se. Până la remedierea defecţiunii (după ora 8:00) le recomandăm conducătorilor auto să folosească alte rute.

În judeţul Gorj, pe DN67C Novaci – Rânca, până la kilometrul 25 partea carosabilă este umedă. Pe porţiunea cuprinsă între kilometrii 25 şi 34+800, zăpada (în amestec cu material antiderapant) măsoară cel mult doi centimetri. Cu toate că nu mai ninge, se acţionează în continuare cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant. Facem precizarea că pe DN67C – Transalpina nu au fost finalizate lucrările de modernizare, iar pe porţiunea kilometrică 34+800 – 59+800 (tronsonul Rânca – Obârşia Lotrului) drumul nu a fost deschis circulaţiei publice. În consecinţă, pe acest tronson nu se acţionează cu utilaje de deszăpezire. Îi atenţionăm pe conducătorii auto că au obligaţia să respecte semnificaţia indicatoarelor care interzic accesul pe această porţiune de drum.

De asemenea, reamintim că în perioada 1 noiembrie 2013 – 30 iunie 2014 DN7C–Transfăgărăşan este închis de la kilometrul 104+000 (Piscu Negru-judeţul Argeş) până la kilometrul 130+800 (cabana Bâlea Cascadă-judeţul Sibiu). În judeţul Argeş rămân deschise tronsoanele Bascov (km 0+000) – Piscu Negru (km 104+000), iar în judeţul Sibiu cabana Bâlea Cascadă (km 130+800) – intersecţia cu DN1-zona Cârţişoara (km 151+955). Pe tronsoanele deschise circulaţie s-a acţionat cu utilaje de deszăpezire.

În judeţul Constanţa, în vederea executării unor lucrări, circulaţia pe DN39, pe podul de la Agigea, este restricţionată pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Totodată, până la data de 23 decembrie 2013, în anumite zile şi intervale orare se va întrerupe traficul rutier pe pod (http://www.cnadnr.ro/docs/comunicate/1_Pod%20Agigea.pdf).

De luni până joi, între orele 6.00 şi 22.00, pe DN1 Bucureşti – Braşov se aplică restricţia de circulaţie pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane. Vinerea, restricţia diferă în funcţie de tronson şi de sensul de circulaţie.

Le reamintim conducătorilor auto că au obligaţia ca pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei să echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă. În cazul autovehiculelor de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehicululelor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, acestea trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau să aibă montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate.

Amenda pentru conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă este prevăzută la clasa a IV-a de sancțiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, însemnând de la 720 la 1.600 de lei) şi este însoţită de măsura reținerii certificatului de înmatriculare.

Secţia Regională de Poliţie Transporturi Timişoara informează că astăzi, în intervalul orar 9:00-12:00, pe secţia CF 310 se vor efectua lucrări de înlocuire a şinei de cale ferată pe lungimea pasajului situat la kilometrul feroviar 7+760, motiv pentru care se va închide circulaţia feroviară şi se va devia circulaţia rutieră de pe DN6 Timişoara – Cenad, la kilometrul rutier 564+400.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *