INFOTRAFIC: Situatia drumurilor marti, 26 martie 2013

zapada-autostrada12Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că pe foarte multe artere rutiere din ţară circulaţia auto se desfăşoară dificil, în condiţii de iarnă, însă la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere.

Precizăm, de asemenea, că nu sunt semnalate probleme în traficul feroviar şi nu există porturi sau aeroporturi închise din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Informăm că în judeţul Maramureş, din cauza viscolului, s-a instituit restricţie te tonaj (7,5 tone) pe DN18 Baia Mare – Sighetu Marmaţiei.

Amintim că din pricina vântului puternic, navigaţia pe fluviul Dunărea este închisă între kilometrii fluviali 1040 (Coronini) şi 1075 (Baziaş).

Amintim, de asemenea, că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile existente pe teritoriul Ungariei, autorităţile din această ţară au interzis intrarea pe teritoriul naţional a vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone prin punctele de trecere a frontierei cu România. Sunt exceptate autocamioanele de origine maghiară care au ca destinaţie Ungaria şi cele care transportă animale vii sau mărfuri perisabile şi nu se deplasează spre autostrada M7.

În acest context, pentru siguranţa conducătorilor autovehiculelor de tonaj şi evitarea blocajelor de trafic în zona adiacentă frontierei, Poliţia Română le solicită acestora să oprească în parcările special amenajate pe traseele de deplasare.

Precizăm că Poliţia Rutieră a luat deja măsura stocării autovehiculelor din categoria amintită în aceste parcări. Dată fiind starea de fapt existentă, rugăm conducătorii autovehiculelor grele să respecte cu stricteţe indicaţiile poliţiştilor rutieri care acţionează în trafic. Precizăm că este posibil ca situaţia de la frontieră să persiste 48 de ore sau chiar mai mult.

Având în vedere atenţionările cod galben şi avertizarea cod portocaliu de vreme rea (intensificări de vânt şi ninsori viscolite), emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabile din această seară, de la ora 20.00, îi sfătuim pe conducătorii auto să evite deplasările în zonele aflate sub incidența codurilor (a se consulta site-ul www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92) dacă nu sunt absolut necesare. Dacă însă călătoriile nu pot fi amânate, le recomandăm să se intereseze, înainte de a porni la drum, în privinţa stării părţii carosabile a traseului pe care urmează să îl parcurgă, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *