INFOTRAFIC: Situatia drumurilor miercuri, 27 noiembrie 2013

zapada-autostradaCentrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (06.15), nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere.

Pe DN67C Novaci – Rânca (judeţul Gorj) s-a acţionat în cursul nopţii cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant, însă din cauza viscolului, între kilometrii 20 şi 34, partea carosabilă este acoperită cu un strat subţire de zăpadă.

Facem precizarea că pe DN67C – Transalpina nu au fost finalizate lucrările de modernizare, iar pe porţiunea kilometrică 34+800 – 59+800 (tronsonul Rânca – Obârşia Lotrului) drumul nu a fost deschis circulaţiei publice. În consecinţă, pe acest tronson nu se acţionează cu utilaje de deszăpezire. Îi atenţionăm pe conducătorii auto că au obligaţia să respecte semnificaţia indicatoarelor care interzic accesul pe această porţiune de drum.

De asemenea, reamintim că în perioada 1 noiembrie 2013 – 30 iunie 2014 DN7C–Transfăgărăşan este închis de la kilometrul 104+000 (Piscu Negru-judeţul Argeş) până la kilometrul 130+800 (cabana Bâlea Cascadă-judeţul Sibiu). În judeţul Argeş rămân deschise tronsoanele Bascov (km 0+000) – Piscu Negru (km 104+000), iar în judeţul Sibiu cabana Bâlea Cascadă (km 130+800) – intersecţia cu DN1-zona Cârţişoara (km 151+955). Pe tronsoanele deschise circulaţie s-a acţionat cu utilaje de deszăpezire.

În perioada 25 – 27 noiembrie 2013, în intervalul orar 09.00 – 15.00, circulaţia rutieră pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa se va opri pentru intervale de aproximativ 20 de minute la kilometrul 174 + 900 de metri (în zona Medgidia-Cernavodă), pe ambele sensuri, în vederea efectuării unor lucrări de înlocuire a unor cabluri de înaltă tensiune.

Le reamintim conducătorilor auto că au obligaţia ca pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei să echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă. În cazul autovehiculelor de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehicululelor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, acestea trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau să aibă montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate.

Amenda pentru conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă este prevăzută la clasa a IV-a de sancțiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, însemnând de la 720 la 1.600 de lei) şi este însoţită de măsura reținerii certificatului de înmatriculare.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *