InfoTrafic: Situatia drumurilor vineri, 30 mai 2014

politist_intersectieCentrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că se circulă normal pe majoritatea drumurilor naţionale şi pe autostrăzi, neexistând probleme deosebite de fluenţă a traficului rutier pe niciuna dintre arterele importante din ţară. De menţionat că nu sunt anunţate drumuri naţionale cu circulaţia blocată sau îngreunată ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile ori a influenței altor factori.

Pe de altă parte, trebuie amintit faptul că, din cauza executării unor lucrări de reparație ori de modernizare a drumurilor publice, circulația autovehiculelor este restricționată temporar pe mai multe căi rutiere care au clasificare națională.

De exemplu, începând de aseară, în județul Argeș, pe DN 67B Pitești – Drăgășani, traficul este întrerupt pe ambele sensuri de deplasare, la kilometrul 175 + 900 de metri, la intrarea dinspre Pitești în localitatea Poiana Lacului, din cauza faptului că structura de rezistență a podului de peste pârâul Teleormănel a cedat și acesta a devenit impracticabil. Ruta ocolitoare (valabilă și retur) este: Pitești – DN67B – Moșoaia – Smeura – DC Hințești – Albota – Cerbu – DN65 – Lunca Corbului – DJ679 – Păduroiu – DN67B – Drăgășani sau Pitești – DN65 – Albota – Cerbu – DN65 – Lunca Corbului – DJ679 – Păduroiu – DN67B – Drăgășani.

Situația lucrărilor din carosabil este mult mai amplă, iar acestea sunt prezentate detaliat pe pagina de internet a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, la secțiunea „Situația drumurilor naționale”. Conducătorii auto sunt rugați să-și verifice, prin prisma lor, în măsura posibilităților, itinerariile de deplasare și, dacă este cazul, să le reconfigureze.

Atenție la modul de respectare a semnalizării rutiere temporare instituită în zonele executării lucrărilor sau pe rutele ocolitoare!

Mai informăm că astăzi, începând cu ora 12:00, absolvenții Colegiului Mihail Cantacuzino din Sinaia organizează serbarea închiderii cursurilor, moment ce va fi marcat printr-o defilare, de la Colegiu (DN 1 – km. 120 + 800 metri) până în parcul “Dimitrie Ghica”. Din acest motiv, circulația pe DN 1 va fi restricționată pe banda numărul 1 a sensului de mers către Brașov, până în zona kilometrului 121 și pe bd. Republicii – bd. Carol I.

Având în vedere atenționarea „cod galben” emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada următoare, atragem atenția conducătorilor de autovehicule cu privire la pericolele pe care fenomenele de instabilitate atmosferică le pot reprezenta pentru siguranța circulației rutiere.

În general, ploaia reduce vizibilitatea celui de la volan și aderența pneurilor la suprafața de rulare, iar vântul afectează stabilitatea autovehiculului, cu atât mai mult cu cât viteza de deplasare a acestuia este mare.

Într-un asemenea context, este extrem de important să se circule cu viteză redusă, adaptată la distanța de vizibilitate, starea suprafeței carosabile și valorile de trafic, să se mărească distanţa, în mers, între vehicule, să se folosească luminile de întâlnire și, după caz, cele de ceață, pe toate categoriile de drumuri, indiferent de ora la care are loc călătoria, să nu se bruscheze comenzile autovehiculului și să se recurgă la executarea diferitelor manevre (depășire, schimbarea benzii de circulație, mers înapoi etc.) numai după o prealabilă și temeinică asigurare.

În cele din urmă, menţionăm că nu sunt probleme deosebite referitoare la circulația pe infrastructura feroviară şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise (cu excepția aeroportului Suceava, a cărui pistă este închisă pentru modernizare).

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *