InfoTrafic: Situatia traficului in 21 mai 2012 la ora 10:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la ora 10.00, circulaţia autovehiculelor se desfăşura normal pe majoritatea drumurilor naţionale şi pe cele trei autostrăzi. Deşi carosabilul este umed din cauza ploii pe unele artere de circulaţie, nu sunt semnalate evenimente care să îngreuneze considerabil traficul rutier.

Reamintim că, în judeţul Caraş-Severin, varianta de ocolire Domaşnea este închisă din cauza unei alunecări de teren. Autovehiculele circulă pe DN6, pe vechea rută.

De asemenea, în judeţul Suceava, pe DN17A, circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată în zona a două poduri afectate, situate pe tronsonul Paltinu – Vatra Moldoviţei – Ciumârna. Traficul greu către vama Siret se poate desfăşura pe varianta ocolitoare DN17 Câmpulung Moldovenesc – Suceava, DN2 Suceava – Siret.

În judeţul Argeş, DN7C (Transfăgărăşan) este închis, la kilometrul 64+380 metri, în dreptul lacului de acumulare Vidraru. Măsura a fost luată de autorităţi pentru că, în urma precipitaţiilor din ultima vreme, a avut loc o alunecare de teren cu antrenarea unei părţi mari din suprafaţa carosabilă şi există pericol de prăbuşire a infrastructurii drumului.

Traficul uşor se va putea desfăşura pe DJ 704 I (drumul pietruit către cabana Cumpăna).

Pentru siguranţa deplasărilor automobilistice, le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată stării suprafeţei carosabile, iar manevrele în trafic să fie făcute după o asigurare temeinică. Recomandăm, de asemenea, ca farurile autovehiculelor să fie aprinse – pe faza scurtă – şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri, pentru a le face mai vizibile în trafic. În acelaşi timp, nu trebuie uitată centura de siguranţă.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *