Infotrafic: Situatia traficului rutier 21 decembrie 2011

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la ora 12.00, circulaţia autovehiculelor se desfăşura normal pe principalele drumurile naţionale şi cele trei autostrăzi. Deşi carosabilul este umed sau parţial acoperit cu zapadă pe multe artere rutiere, nu sunt semnalate evenimente care să îngreuneze sau să blocheze traficul rutier.

Le recomandăm conducătorilor auto ca în timpul deplasărilor pe drumurile publice să folosescă luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, să circule cu viteză redusă, să circule cu viteză în limitele prevăzute de lege, adaptată permanent stării carosabilului şi condiţiilor de trafic şi să efectueze fiecare manevră doar după o atentă asigurare.

De asemenea, pietonii trebuie să aibă o conduită preventivă înaintea efectuării oricărei traversări. Evitarea implicării în evenimente rutiere care să le afecteze integritatea fizică sau, mai grav, care să ducă la pierderea vieţii, depinde de modul în care se face asigurarea înaintea traversării şi de locul prin care se efectuează manevra (doar locurile marcate, la culoarea verde a semaforului).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *