INFOTRAFIC Slovenia: Drumuri inchise din cauza situatiei meteo

Azapada-autostradatenționare de călătorie – Slovenia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se deplasează pe teritoriul Sloveniei asupra faptului că autoritățile slovene competente au emis un avertisment meteorologic pentru perioada următoare.

Circulația pe autostrăzile și drumurile din Slovenia este îngreunată din cauza căderilor abundente de zăpadă, traficul este lent, vizibilitatea foarte redusă și se înregistrează numeroase blocaje.

Avertizările meteo menționează și posibilitatea apariției poleiului, mai ales în cursul zilei de 31 ianuarie 2014.

Pe autostrada dintre Maribor și Ljubljana, tunelul de la Jasovnik este închis, în direcția spre Ljubljana, autovehiculele fiind dirijate pe drumul regional Vrana — Trojan-Gorenjsko.

Pe autostrada A2-E61, traficul prin tunelul Karavanke, care face legătura cu Austria, este obstrucționat din cauza unor lucrări rutiere și se circulă pe un singur sens. Perioada de așteptare la intrarea în tunel este de aproximativ 30 de minute.

Totodată, reamintim că drumul R1-206/Kranjska Gora — Trenta, care trece prin pasul Vr?ič, este închis pe timpul iernii.

Următoarele drumuri sunt închise pentru vehiculele de peste 7,5 tone:

— R3-610, Dolenja Trebu?a — Sp. Idrija, la Srednja Kanomlja, din cauza deteriorării peretelui de reținere;

— G1-5, Celje — Kr?ko, traficul este permis pentru aprovizionarea locală și pentru vehicule grele locale.

Din cauza căderilor de zăpadă, există posibilitatea impunerii unor restricționări suplimentare ale traficului rutier pentru autovehiculele grele/camioane pe toate autostrăzile din Slovenia.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care călătoresc sau tranzitează acest stat să se informeze din timp asupra situației traficului rutier și a restricțiilor existente precum și asupra alertelor meteorologice emise în țările învecinate. Autovehiculele trebuie să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă și, cu precădere în cursul nopții, să existe provizii suficiente de combustibil și alimente.

Informații privind situația traficului rutier în Slovenia pot fi obținute 24h/24 de la Centrul de informare asupra traficului rutier http://www.promet.si, precum și la numerele de telefon 1970 (din Slovenia) și 00 386 151 88 518 (internațional).

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe recomandă atât consultarea Ghidului de călătorie pentru iarnă, pus la dispoziția cetățenilor în luna decembrie, 2013, cât și a pliantului și a spotului aferente acestuia (http://www.mae.ro/node/23896).

MAE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *