InfoTrafic: Starea drumurilor joi, 6 februarie 2014

politia-rutieraCentrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (6:30), nu sunt semnalate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza unor evenimente rutiere și nici probleme semnificative de fluență a traficului care să fie determinate de vremea nefavorabilă ori de alți factori.

În judeţul Galaţi, pe DN 24D Bălăbăneşti – Cuca, din cauza zăpezii de pe partea carosabilă, există restricție pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare mai mare de 3,5 tone.

Pe DN 7C, în judeţul Argeş, între kilometrii 57 și 104 (Căpăţânenii-Ungureni – Piscu Negru), din cauza riscului de producere a avalanşelor, se menţine restricția pentru autovehiculele de peste 7,5 tone.

Pe autostrada A2 București – Constanța, pe tronsonul determinat de nodurile rutiere din localitățile Lehliu și Drajna Nouă (între kilometrii 65 și 105), se circulă ușor îngreunat din cauza ceții care reduce vizibilitatea sub 200 metri și, pe alocuri, sub 100 metri.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, recomandăm conducătorilor auto să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă și să ruleze cu prudenţă sporită şi viteză adaptată permanent la condiţiile meteo-rutiere. De asemenea, ţinând cont de faptul că temperaturile sunt scăzute în unele zone ale ţării, recomandăm reducerea vitezei pe porţiunile de carosabil umed, care poate deveni alunecos.

În cele din urmă, menţionăm că nu sunt probleme deosebite referitoare la circulația pe infrastructura feroviară şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise (cu excepția aeroportului Suceava, a cărui pistă este închisă pentru modernizare).

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *