InfoTrafic: Starea drumurilor luni, 10 februarie 2014

ceata_densaCentrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (8:40), în județul Sibiu, circulația autovehiculelor este întreruptă pe ambele sensuri de deplasare ale D.N. 1 Brașov – Sibiu, în afara localității Bradu, din cauza unui accident rutier în care sunt implicate o autoutilitară și un ansamblu de vehicule format dintr-un autotractor și-o semiremorcă.

Din primele informații, reiese că în urma producerii acestui eveniment, două persoane sunt rănite și rămase încarcerate (ambele persoane se aflau în autoutilitară). Principala cauză generatoare a evenimentului este pătrunderea pe contrasens a autoutilitarei, determinată de motive concrete, ce se vor stabili ulterior, pe cale de anchetă.

La fața locului se află poliția rutieră competentă teritorial, care ia măsuri pentru limitarea pagubelor, preîntâmpinarea producerii unor situații mai grave, desfășurarea cercetării locului faptei și fluidizarea traficului.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto care tranzitează zona accidentului, să rămână în coloană și să respecte cu strictețe semnalele și indicațiile polițiștilor care acționează la fața locului.

————

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (6:30), nu sunt semnalate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza unor evenimente rutiere și nici probleme semnificative de fluență a traficului care să fie determinate de vremea nefavorabilă ori de alți factori.

Cu toate acestea, facem precizarea că pentru judeţele Dolj, Mehedinți și Vâlcea există atenționări „COD GALBEN” în vigoare, de tip nowcasting, emise de Administrația Națională de Meteorologie, privind fenomenul de ceață care afectează căile rutiere din arealele respective, în sensul că determină scăderea vizibilității local, sub 200 metri și, izolat, sub 50 metri.

De asemenea, pentru judeţele Arad, Caraș-Severin și Timiș Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări „COD GALBEN”, de tip nowcasting, privind intensificări ale vântului care la rafală pot atinge și depăși, izolat, 50 – 60 km/h, iar la munte 80 – 90 km/h.

Reamintim că, pe DN 7C, în judeţul Argeş, între kilometrii 57 și 104 (Căpăţânenii-Ungureni – Piscu Negru), din cauza riscului de producere a avalanşelor, se menţine restricția pentru autovehiculele de peste 7,5 tone.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, recomandăm conducătorilor auto să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă și să ruleze cu prudenţă sporită şi viteză adaptată permanent la condiţiile meteo-rutiere. De asemenea, ţinând cont de faptul că temperaturile sunt scăzute în unele zone ale ţării, recomandăm reducerea vitezei pe porţiunile de carosabil umed, care poate deveni alunecos.

În cele din urmă, menţionăm că nu sunt probleme deosebite referitoare la circulația pe infrastructura feroviară şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise (cu excepția aeroportului Suceava, a cărui pistă este închisă pentru modernizare).

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *