InfoTrafic: Starea drumurilor luni, 23 februarie 2015

ceata_densaCentrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (6.30), în judeţul Caraş-Severin, traficul rutier este oprit pe DN57 Berzeasca – Cozla, între kilometrii 65+600 de metri şi 65+640 de metri, din cauza aluviunilor care au căzut de pe versant şi au acoperit suprafaţa carosabilă, urmare a precipitaţiilor abundente din ultimul timp. Zona este semnalizată corespunzător. Potrivit primelor informații, nu s-au înregistrat victime şi nici pagube materiale.

Tot în judeţul Caraş-Severin, pe DN6, la ieşirea din localitatea Plugova către Domaşnea (kilometrul 394), traficul rutier se desfăşoară pe un fir, alternativ, din cauza unui tir care s-a defectat, rămânând blocat pe carosabil (ocupă aproximativ 1/2 din cale). Zona este semnalizată corespunzător.

În judeţul Buzău, pe DN10 Buzău-Braşov, în zona lacului Siriu, din cauza degradării unor grinzi ale viaductului Stânca Teherău se menţin restricţiile pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Există şi restricţie de viteză de 10 km/h.

Rute ocolitoare pentru traficul greu:

DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele;

DN10, km 47+100, DJ 102B Cislău, Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.

În județul Timiș, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe DN68A Lugoj – Traian Vuia, între kilometrii 3+190 și 27+500 de metri, din cauza unor alunecări de teren care au afectat corpul drumului. Ruta ocolitoare este DN6 (Centura Lugoj) – autostrada A6 (Lugoj – nodul rutier Balinț) – autostrada A1 (nodul rutier Balinț – intersecţie cu DN68A).

În județul Argeș, pe DN67B Pitești – Drăgășani, la kilometrul 175+900 de metri, la intrarea în localitatea Poiana Lacului dinspre Pitești, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 30 de tone, din cauza unui pod avariat de o viitură.

Pe DN73C, din cauza unor alunecări de teren pe tronsonul Burluşi – Piatra, între kilometrii 56 şi 61+434 de metri, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Rută ocolitoare: DN73C km60 (Piatra) – DJ 678ADN7 (Deduleşti).

În judeţul Mehedinţi, pe DN57 Eşelniţa – Dubova, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, pe sectorul de drum cuprins între kilometrii 15+700 de metri şi 19+700 de metri, din cauza unor alunecări de teren.

***

Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, sfătuim conducătorii auto să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să pstreze distanţa în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *