InfoTrafic: Starea drumurilor luni, 6 aprilie 2015

autostradaCentrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (6:30) nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia oprită din cauza unor evenimente rutiere sau a vremii nefavorabile. De asemenea, nu sunt anunțate probleme deosebite referitoare la circulația pe infrastructura feroviară şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise.

Pe autostrada Bucureşti-Piteşti se semnalează ploaie măruntă, de la kilometrul 10 până la kilometrul 86. Carosabilul este ud.

În județul Caraș-Severin, pe DN57 Orșova – Moldova Nouă, traficul rutier este întrerupt la km 65+600 de metri, în zona localității Cozla (aproape de limita cu judeţul Mehedinți). Măsura a fost luată de autorități în scopul asigurării siguranței participanților la trafic prin prevenirea situațiilor potențial periculoase, generate de căderile masive de stânci și grohotiș pe carosabil. Rută ocolitoare: DN57 Orșova – DN6 Iablanița – DN57B Oravița – DN57 Moldova Nouă.

În județul Vrancea, circulația auto pe DN2M Reghiu – Mera și DN2N Chiojdeni – Jitia se desfăşoară îngreunat pe anumite sectoare rutiere, din cauza unor alunecări de teren şi se menţin restricţiile pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12 tone.

În județul Timiș este închis DN68A Lugoj – Traian Vuia, între kilometrii 2+790 și 3+289 de metri, în vederea executării unor lucrări de consolidare, cu precizarea că, pe perioada închiderii, traficul rutier este deviat, în ambele sensuri, pe ruta DN6 (Centura Lugoj) – autostrada A6 (Lugoj–nodul rutier Balinț) – autostrada A1 (nodul rutier Balinț – intersecţie cu DN68A).

În judeţul Gorj, în perioada următoare, circulaţia rutieră pe DN66 Bumbeşti-Jiu – Petroşani (tronsonul cuprins între kilometrii 93+500 şi 126+000) se va desfăşura în condiţii de drum în lucru. Conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste prudenţă sporită la volan și să reducă viteza de deplasare în zona respectivă.

În judeţul Hunedoara, în vederea executării lucrărilor de reabilitare a Podului Şoimuş aflat pe DN76 (sectorul cuprins între km 0+000 – km 0+600), este instituită măsura de restricționare a circulaţiei rutiere, cu afectarea unei benzi de circulaţie, traficul rutier desfăşurându-se pe o bandă, alternativ, dirijat de piloţi de circulaţie. Pe respectivul segment de drum este permisă doar circulaţia autovehiculelor cu MTMA ≤ 7,5 tone, a autovehiculelor speciale destinate intervenţiilor, precum şi a mijloacelor de transport în comun. Rută ocolitoare pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone:

Sensul de deplasare Brad – Deva: circulaţia rutieră se va desfăşura deviat pe A1 km 369+110, nod Şoimuş – A1 km 354+000, nod Simeria, DN 7 km 377+525 – DN 7 Deva;

Sensul de deplasare Deva – Brad: circulaţia rutieră se va desfăşura deviat pe DN 7 km 394+300, DN 7 km 377+525 nod rutier Simeria – A1 km 354+000 – A1 km 369+110 – DN 76 km 0+600 nod Rutier Şoimuş.

În judeţul Buzău, pe DN10 Buzău-Braşov, în zona lacului Siriu, se menţin restricţiile pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone şi restricţia de viteză de 10 km/h, din cauza degradării unor grinzi ale viaductului Stânca Teherău. Rute ocolitoare pentru traficul greu:

DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele;

DN10, km 47+100, DJ 102B Cislău, Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.

***

Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), valabilă până pe data de 7 aprilie 2015, ora 15:00, referitoare la precipitaţii importante cantitativ, ninsori la munte şi intensificări ale vântului, recomandăm conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă, iar pe timpul deplasării să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *