InfoTrafic: Starea drumurilor marti, 13 ianuarie 2015

zapada-autostrada12Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (7:30), nu sunt anunţate autostrăzi sau drumuri naţionale (europene) cu circulaţia oprită din cauza vremii sau a unor evenimente rutiere, nici probleme majore privind fluența traficului pe arterele principale.

În judeţul Buzău, în perioada 13-20 ianuarie 2015, între orele 10:00-12:00 şi 14:00-16:00, se va întrerupe circulaţia pe DN10 Buzău-Braşov, în zona Siriu, la kilometrul 81, în vederea executării unor lucrări de consolidare a versantului. Se menţine restricţia pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, dar şi limitarea de viteză de 10 km/h.

Rute ocolitoare:

  • DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele;
  • DN10, km 47+100, DJ 102B Cislău, Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.

Precizare: în funcţie de lucrări, în intervalele orare amintite poate fi permisă circulaţia autovehiculelor în ambele sensuri sau alternativ, dirijat.

În județul Timiș, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe DN68A Lugoj – Traian Vuia, între kilometrii 3+190 și 27+500 de metri, din cauza unor alunecări de teren care au afectat corpul drumului. Ruta ocolitoare este DN6 (Centura Lugoj) – autostrada A6 (Lugoj – nodul rutier Balinț) – autostrada A1 (nodul rutier Balinț – intersecţie cu DN68A).

În județul Argeș, pe DN67B Pitești – Drăgășani, la kilometrul 175+900 de metri, la intrarea în localitatea Poiana Lacului dinspre Pitești, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 30 de tone, din cauza unui pod avariat de o viitură.

Pe DN73C, din cauza unor alunecări de teren pe tronsonul Burluşi – Piatra, între kilometrii 56 şi 61+434 de metri, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

*  *

Având în vedere faptul că, potrivit prognozei meteo, în orele dimineţii, în zonele joase, se poate semnala ceaţă, pe arii restrânse, le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de starea carosabilului şi vizibilitate, să păstreze distanţa în mers şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *