InfoTrafic: Starea drumurilor sambata, 7 februarie 2015

zapada-autostradaCentrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (08.30) nu sunt anunţate autostrăzi sau drumuri naţionale (europene) cu circulaţia oprită din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a unor evenimente rutiere, însă pe DN5 Bucureşti – Giurgiu, la kilometrul 44, traficul rutier se desfăşoară îngreunat, pe o bandă, alternativ, din cauza unui eveniment rutier în care a fost implicat un autotren, la ieşirea din localitatea Daia. Conducătorul autovehiculului respectiv a pierdut controlul volanului din cauza neadaptării vitezei la condiţiile meteo-rutiere, derapând şi blocând sensul de mers Bucureşti-Giurgiu.

Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, la kilometrul 65, pe sensul de mers către Constanţa, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile meteo-rutiere, un autoturism a derapat, ajungând cu partea din spate a autovehiculului în şanţ. Traficul rutier nu este afectat.

În judeţul Mehedinţi, pe DN6, la ieşirea din Orşova către Drobeta-Turnu Severin, la kilometrul 360, traficul rutier încă se desfăşoară pe o bandă, alternativ, din cauza accidentului rutier din data de 06 februarie 2015, în care au fost implicate trei autotrenuri.

Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, traficul rutier a fost oprit la km 20, pe sensul de mers spre Bucureşti, din cauza unui eveniment rutier în care a fost implicat un autotren. Conducătorul autovehiculului respectiv a pierdut controlul din cauza neadaptării vitezei la condiţiile meteo-rutiere şi a lovit glisiera metalică, blocând sensul de mers, fiind acroşat de autovehiculul care circula în urma sa. Cu ora 06.45, traficul rutier a revenit la normal.

În judeţul Gorj, pe DN67C Novaci – Rânca, între kilometrii 16 şi 34+800 de metri, stratul de zăpadă măsoară între unu şi trei centimetri. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant. La ieşirea din oraşul Novaci, un echipaj de poliţie nu permite accesul autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarnă către Rânca, recomandând folosirea lanţurilor antiderapante.

Pentru a preveni producerea evenimentelor rutiere pe drumurile publice, le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo rutiere, să păstreze distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic, mai ales că vântul puternic poate determina schimbări bruşte de traiectorie.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *