InfoTrafic: Starea drumurilor vineri, 14 februarie 2014

ceata_densaCentrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (9:05), în județul Gorj, circulația autovehiculelor este întreruptă pe ambele sensuri de deplasare ale D.N. 66 zona Defileul Jiului, kilometrul 118+600 de metri, din cauza derapării ansamblului de autovehicule format din cap tractor şi remorcă care circula pe direcţia Petroşani –Târgu-Jiu.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto care tranzitează zona evenimentului, să rămână în coloană și să respecte cu strictețe semnalele și indicațiile polițiștilor care acționează la fața locului.

——-

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din pricina ceţii dense, porturile Constanţa Sud, Constanţa Nord şi Mangalia au fost, începând cu ora 09.00, închise traficului maritim şi fluvial.

——-

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că nu sunt drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a unor accidente rutiere.

Pe DN7, pe Valea Oltului, la kilometrul 224 + 450 de metri, între localităţile vâlcene Robești şi Balota, circulaţia se desfăşoară îngreunat din cauza unor alunecări de teren care au afectat carosabilul pe sensul de deplasare Râmnicu Vâlcea – Sibiu pe o lungime de aproximativ 25 de metri și o lățime de aproximativ un metru. Locul este semnalizat corespunzător, iar traficul se desfășoară pe o bandă, alternativ, în ambele sensuri de deplasare.

Reamintim că până astăzi, 14 februarie, pe autostrada A2, între nodurile rutiere Lehliu şi Drajna, se circulă cu restricţie de viteză de 80 km/h în ambele sensuri, din cauza unor lucrări la carosabil și la elementele de siguranță.

Pe DN7C, în judeţul Argeş, între kilometrii 57 și 104 (Căpăţânenii-Ungureni – Piscu Negru), din cauza riscului de producere a avalanşelor, se menţine restricția pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Precizăm că pe DN1 Bucureşti – Braşov, conform noilor reglementări, restricţia de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, se aplică, pe toată perioada anului, de luni până joi în intervalul orar 6:00 – 22:00, iar de vineri până duminică pe tot parcursul acestor zile (în intervalul orar 0:00 – 24:00).

Principalele rute ocolitoare pentru această categorie de autovehicule sunt:

• DN1A: Bucureşti – Ploieşti – Braşov;

• autostrada A3: Bucureşti – Ploieşti; DN1A: Ploieşti – Braşov.

Reamintim, de asemenea, că în judeţul Constanţa, pe DN39, pe podul de la Agigea aflat în lucru (km 8+988), în perioada 23 ianuarie – 14 iunie 2014 se întrerupe traficul rutier pentru toate categoriile de vehicule, timp de patru ore, în zilele de joi, sâmbătă şi marţi, în intervalul orar 09:00 – 13:00, şi în fiecare noapte de luni spre marţi, între orele 23:00 şi 03:00. Se menţine restricţia de viteză de 50 km/h şi cea impusă autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone. Rută ocolitoare: A2-nod rutier Medgidia, DJ381 nod rutier Medgidia – Ciocârlia de Sus, DN3 Ciocârlia de Sus – Cobadin, DJ391 Cobadin – Mereni – Topraisar, DN38 Topraisar – Agigea, DN39 Agigea – Mangalia.

Având în vedere că în această dimineaţă sunt în vigoare atenţionări nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, referitoare la ceaţă, pentru judeţele Neamţ, Bacău, Vaslui, Vrancea, Suceava, Iaşi, Galaţi şi Botoşani le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ şi pe cele de ceaţă (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *