InfoTrafic: Starea drumurilor vineri, 6 februarie 2015

ceata_densaCentrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (7:00), nu sunt semnalate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere.

În judeţul Gorj, pe DN67C Novaci – Rânca, între kilometrii 23 şi 34+800 de metri, se circulă în condiţii de iarnă, stratul de zăpadă măsurând între unu şi trei centimetri. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant. La ieşirea din oraşul Novaci, un echipaj de poliţie nu permite accesul autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarnă către Rânca, recomandând folosirea lanţurilor antiderapante.

Tot în judeţul Gorj, începând cu ora 23:30, traficul rutier a fost reluat      pe DN66 Bumbeşti-Jiu – Petroşani. Drumul fusese blocat aproape două ore la limita cu judeţul Hunedoara, din cauza unui autotrailer care transporta tractoare şi care a lovit o poartă de gabarit.

În judeţul Caraş-Severin, începând cu ora 5:00, traficul rutier a fost reluat pe o bandă, alternativ, pe DN57B, în zona Iablaniţa. Drumul a fost blocat în ambele sensuri la kilometrul 85+650 de metri, din cauza unor stânci care s-au desprins din versant în jurul orei 22:40. Lucrătorii de la drumuri acţionează pentru degajarea celeilalte benzi.

Având în vedere că în intervalul 6 februarie 2015, ora 16:00 – 7 februarie 2015, ora 14:00 pentru jumătatea de sud a ţării va intra în vigoare o atenţionare cu cod galben, referitoare la ninsoare şi intensificări ale vântului, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să nu bruscheze comenzile. De asemenea, până la ora 8:00, pentru judeţele Dolj, Olt, Caraş-Severin, Teleorman, Giurgiu, Argeş, Dâmboviţa, Ialomiţa, Ilfov şi pentru municipiul Bucureşti, sunt valabile atenţionări nowcasting referitoare la intensificări ale vântului (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637).

*  *

Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime informează că, din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în portul Midia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *