INFOTRAFIC Ungaria: S-a reluat traficul TIR la frontiera

politia-rutieraCentrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (16:45), nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile. În majoritatea zonelor în care a nins, zăpada depusă pe carosabil s-a topit sau a fost înlăturată de utilajele de deszăpezire. Totuşi, le recomandăm conducătorilor auto să fie prudenţi, pentru că pe drumurile mai puţin circulate sau în zonele în care vântul bate cu putere pot întâlni porţiuni de zăpadă pe partea carosabilă.

Începând cu ora 16:00, autorităţile maghiare au început să permită accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone în punctele de frontieră cu Ungaria. Poliţiştii rutieri permit plecarea în cursă eşalonat. Recomandăm mărirea distanţei între autotrenuri, pentru a se evita accidentele în lanţ şi a se oferi autoturismelor spaţii în care să se poată replia după ce efectuează manevra de depăşire.

Având în vedere că până la ora 20:00 este în vigoare atenţionarea cu cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, sfătuim conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Pietonii trebuie să se angajeze în traversare doar prin locurile marcate şi numai atunci când sunt siguri că autovehiculele care se apropie pot opri în timp util.

* *

Informăm, de asemenea, că Bara Sulina și porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea sunt închise navigaţiei, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (vânt puternic, valuri mari).

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *