INFOTRAFIC vineri, 1 februarie 2013

ceata_densaCentrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (7.30), nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza unor accidente rutiere sau a vremii defavorabile. Pe unele drumuri din Transilvania traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ploaie. Aşadar, în zonele cu temperaturi scăzute, îi sfătuim pe conducătorii auto să aibă în vedere şi riscul formării poleiului.

Amintim că de ieri şi până astăzi este în vigoare o informare emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, conform căreia în Crişana, Banat şi Oltenia, local în Transilvania şi Muntenia, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 45-50 km/h şi izolat peste 60 km/h. De asemenea, în zona montană va ninge viscolit, iar vântul va sufla cu 60-80 km/h.

Astăzi, în a doua parte a zilei, traficul rutier se va intensifica în special pe DN1 Bucureşti – Braşov. La Comarnic, dar şi în celelalte staţiuni montane de pe Valea Prahovei, este posibil să se formeze coloane de autovehicule pe sensul de mers către Braşov. În acest caz, le recomandăm conducătorilor auto care intenţionează să ajungă la Braşov, să aibă în vedere ruta alternativă DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele. De asemenea, le recomandăm să păstreze în mers o distanţă care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă, în situaţia în care autovehiculele care circulă în faţă frânează brusc.

Le reamintim transportatorilor că vinerea, pe DN1 Bucureşti – Braşov, se aplică restricţia de circulaţie pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, în următoarele intervale orare:

– 8:00-22:00, pe tronsonul Ploieşti (intersecţie DN1 cu DN1B) – Braşov (intersecţie DN1 cu DN1A), în ambele sensuri;

– 12:00-22:00, pe tronsonul Centura Bucureşti (intersecţie DN1 cu DNCB) – Otopeni – Ploieşti (intersecţie DN1 cu DN1A), pe sensul Bucureşti – Ploieşti;

– 8:00-18:00, pe tronsonul Centura Bucureşti (intersecţie DN1 cu DNCB) – Otopeni – Ploieşti (intersecţie DN1 cu DN1A), pe sensul Ploieşti – Bucureşti.

Conform informaţiilor primite de la secţiile regionale de poliţie transporturi, nu sunt semnalate probleme în traficul feroviar şi nici aeroporturi, porturi maritime ori fluviale închise din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *