INFOTRAFIC vineri, 15 februarie 2013

ceata_densaCentrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (12.15), nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza condiţiilor meteorologice sau a unor evenimente rutiere.

În mai multe judeţe din ţară traficul rutier se desfăşoară în condiţiile unui carosabil umed ori acoperit cu un strat subţire de zăpadă. Din cauza zăpezii, în judeţul Maramureş, pe DN18, tronsonul Baia Sprie – Mara, există restricţie pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

De asemenea, reamintim că din cauza căderilor masive de zăpadă, traficul rutier este puternic afectat pe mai multe drumuri naţionale şi autostrazi din Ungaria. Din această cauză, le recomandăm conducătorilor auto care intenţionează să intre pe teritoriul ţării vecine, să evite deplasarea şi să rămână în România până la îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice.

Este foarte posibil ca în a doua parte a zilei traficul rutier să se intensifice în special pe DN1 Bucureşti – Braşov. La Comarnic, dar şi în celelalte staţiuni montane de pe Valea Prahovei, este probabil să se formeze coloane de autovehicule pe sensul de mers către Braşov. În acest caz, le recomandăm conducătorilor auto care intenţionează să ajungă la Braşov, să folosească şi ruta alternativă DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele. De asemenea, îi sfătuim să păstreze în mers o distanţă care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă, în situaţia în care autovehiculele care circulă în faţă frânează brusc.

Le reamintim transportatorilor că vinerea, pe DN1 Bucureşti – Braşov, se aplică restricţia de circulaţie pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane.

Informăm, totodată, că nu sunt semnalate probleme în traficul feroviar şi nu există aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *