INFOTRAFIC vineri, 22 martie 2013

ceata_densaCele mai importante aspecte semnalate la Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române la această oră sunt următoarele:

– în judeţul Mehedinţi, din cauza precipitaţiilor abundente, pe DN57 Sviniţa – Berzeasca, în zona kilometrului 54+500 de metri au ajuns pe partea carosabilă aluviuni de pe versanţi. Acestea afectează jumătate de bandă pe o distanţă de aproximativ 30 de metri. Nu sunt probleme de fluenţă a traficului rutier;

– pe mai multe drumuri naţionale din ţară se circulă deja în condiţii de iarnă. Astfel de tronsoane sunt semnalate în judeţele: Alba, Braşov, Caraş-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Prahova şi Sibiu. De asemenea, în judeţul Maramureş se circulă dificil pe DN18, în zona pasurilor Gutâi şi Prislop. Dacă va fi cazul, poliţiştii rutieri sunt pregătiţi să instituie filtre pentru traficul greu. În condiţii de iarnă se circulă şi pe mai multe artere din judeţul Suceava. Menţionăm DN2E Fălticeni – Gura Humorului, DN17 Suceava – Câmpulung Moldovenesc şi DN17A Câmpulung Moldovenesc – Rădăuţi.

Având în vedere atenţionările cu cod galben şi avertizările cu cod portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite şi răcire accentuată, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabile în intervalul 22.03.2013, ora 10.00 – 23.03.2013, ora 08.00 (detalii pe www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), sfătuim conducătorii auto să manifeste prudenţă sporită la volan, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere şi să nu pornească la drum cu autovehiculele neechipate corespunzător.

Precizăm că nu sunt semnalate probleme în traficul feroviar şi nu există porturi sau aeroporturi închise din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *