INFOTRAFIC vineri, 8 februarie 2013

zapada-autostradaCentrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (10.30) circulaţia autovehiculelor se desfăşoară normal pe autostrăzi şi drumurile naţionale. Deşi carosabilul este umed sau acoperit cu un strat subţire de zapadă pe arterele rutiere din mai multe zone ale ţării, nu sunt semnalate evenimente care să îngreuneze semnificativ sau să blocheze traficul rutier.

Din cauza precipitaţiilor sub formă de lapoviţă şi ninsoare căzute în ultimele ore, se circulă uşor îngreunat, în condiţii de iarnă, pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, DN73 Câmpulung Muşcel – Rucăr (judeţul Argeş) – Bran (judeţul Braşov) şi pe DN16 Apahida (judeţul Cluj) – Reghin (judeţul Mureş), însă pe acestea se acţionează cu utilaje de împrăştiere a materialelor antiderapante.

Pentru evitarea producerii unor accidente grave sau a blocajelor în trafic, le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată la starea suprafeţei carosabile, să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte, să se asigure înainte de efectuarea depăşirilor şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare.

Informăm, de asemenea, că nu sunt semnalate probleme în traficul feroviar şi nu există aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *