Pieton accidentat la Odorheiu Secuiesc de un sofer beat

Pieton accidentat pe trecerea de pietoni la Odorheiu Secuiesc, de către un conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice

În data de 20.12.2011, V.P.L.., de 38 ani, din Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, se deplasa, cu un autoturism, pe raza municipiului Odorheiu Secuiesc. La un moment dat, conducătorul auto nu i-a acordat prioritate lui B.B., de 56 ani, care în calitate de pieton, se angajase în traversarea regulamentară a drumului public prin loc amenajat şi semnalizat corespunzător, şi l-a acroşat provocându-i leziuni uşoare.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat faptul că V.P.L. prezenta o îmbibaţie alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel încât acesta a fost condus la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

În prezent, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *