Plata ROVINIETEI prin SMS la numarul 7500

Emiterea rovinietelor prin intermediul serviciului de mesaje scurte: SMS

CNADNR anuntă utilizatorii că incepand cu data de 29.11.2012, urmare intrarii în vigoare a prevederilor OMTI nr. 2166/ 2012 privind modificarea si completarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania, aprobate prin OMTI nr.769/2010, cu modificările si completările ulterioare, a devenit posibila achitarea acestui tarif prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS, însă numai de catre utilizatorii romani si numai pentru perioada minimă de utilizare.

Aceasta noua facilitate de plata a rovinietei, dezvoltata si pusa la dispozitia utilizatorilor de CNADNR SA, împreună cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale si operatorul de telefonie mobila Orange, va fi functionala incepand cu data de 05.12.2012, numai în reteaua Orange, numărul de telefon alocat fiind 7500 (tarif 5 eurocenti/SMS trimis).

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul (client cu abonament Orange sau client Orange PrePay):

– va transmite, prin SMS, la numarul 7500: numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzatoare tipului vehiculului (ex. B54AJV A);

– va primi un SMS, prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate si cu privire la costul rovinietei si la costul total al tranzactiei (ex. Vrei rovinieta cat. A (autoturism) – 7 zile pt. B54AJV, tarif 3 euro. Cost total SMS 3,4 Euro. Trimite DA pentru
confirmare ….)

– va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelasi număr, a unui nou SMS cu textul “DA”;

– va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese, mesaj ce va contine următoarele informatii, ce vor fi înregistrate în baza de date a SIEGMCR: seria rovinietei; nr. de înmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua si ora expirării valabilitătii acesteia (data si ora de început a valabilitătii rovinietei vor fi data si ora confirmării de către operatorul de telefonie mobile a tariferii rovinietei).

Mentionăm faptul că în conditiile în care utilizatorul nu cunoaste sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achizitionată, are posibilitatea de a obtine această informatie transmitând la numărul 7500 în reteaua Orange, prin SMS, textul “INFO” (tarif 5 eurocenti/SMS trimis).

Pentru informatii si detalii suplimentare privind achitarea tarifului de utilizare prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS, va fi pus la dispozitia clientilor Orange, în cel mai scurt timp, numărul de telefon 1788 (număr cu tarif normal în reteaua Orange), ce va putea fi apelat de Luni până Joi în intervalul orar 08:30 – 16:30 si Vineri în intervalul orar 08:30 – 14:00.

VEZI Costurile emiterii rovinietei prin intermediul SMS

CNADNR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *