Prognoza meteo: vremea 11 iulie 2012 – 12 iulie 2012

Prognoza meteorologica in intervalul 11.07.12, ora 09 – 12.07.12, ora 09

În ţara, vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza mai ales în sud-vestul tării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în estul, sud-estul teritoriului şi în zona de munte, unde local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină.

Temperaturile maxime vor avea valori de la 27 de grade în nordul Moldovei şi în Delta Dunării până în jur de 37 de grade în Oltenia şi sud-vestul Munteniei. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 în Oltenia, Muntenia, Banat şi pe arii restrânse în celelalte regiuni. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 şi 24 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

La Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales după-amiaza, când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, în scădere, va fi de 32…33 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80. Temperatura minimă va fi de 19…21 de grade.

Ministerul Mediului si Padurilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *