Prognoza meteo: vremea 15 mai 2012 – 16 mai 2012

Prognoza meteorologica in intervalul 15.05.12, ora 09 – 16.05.12, ora 09

În ţara, vremea va fi în general instabilă. Aria de nebulozitate şi ploi va cuprinde, dinspre sud-vest, cea mai mare parte a ţării. Vor fi mai ales averse, local se vor semnala descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp cu precădere în Oltenia, Muntenia şi zonele montane. Vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în sudul, sud-estul şi centrul teritoriului, mai ales în prima parte a intervalului.

Temperatura aerului, în creştere uşoară, va avea valori maxime de la 14…15 grade în sud-vest până la 26…27 de grade în estul Munteniei şi sudul Moldovei, iar minimele vor fi cuprinse  între 7 şi 17 grade.

La Bucureşti, vremea va fi în general instabilă. Înnorările se vor accentua şi, mai ales după orele amiezei, vor fi averse şi descărcări electrice. Vânul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în special în prima parte a zilei. Temperatura aerului va fi avea valori uşor mai ridicate faţă de intervalul precedent, cu o maximă în jur de 24 de grade şi o minimă de 12…13 grade.

Ministerul Mediului si Padurilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *