Recomandari InfoTrafic pe timp de canicula

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de caniculă, valabilă până vineri, 6 iulie a.c., pentru zonele Banat, Crişana, vestul Olteniei şi al Transilvaniei. Conform acesteia, canicula va persista şi se va intensifica, disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80, pe arii extinse. Temperaturile maxime vor ajunge frecvent la 37 – 38 de grade şi, izolat, la 39 de grade (îndeosebi în zilele de miercuri, joi şi vineri).

De asemenea, a fost prelungită atenţionarea cod galben de căldură care trebuia să expire astăzi. Astfel, până în data de 06.07.2012, în toate regiunile ţării vremea va fi caniculară, iar temperaturile maxime vor fi de 35 – 37 grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80, pe arii relativ extinse, în zonele de câmpie şi deal.

În acest context, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto care călătoresc pe distanţe mari, să alterneze perioadele de conducere cu pauze de aproximativ 15-30 de minute, efectuate, de preferat, în parcări amenajate, pentru prevenirea aţipirii la volan, situaţie extrem de periculoasă care poate duce la pierderea controlului autovehiculului şi la producerea unor grave accidente de circulaţie.

Totodată, este indicat să se mărească distanţa în mers între autovehicule şi să se facă depăşiri doar după o atentă asigurare. De asemenea, în vederea evitării coliziunilor faţă-spate, cei care încheie coloanele de autovehicule care încetinesc sau opresc brusc trebuie să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe şoferii care se apropie din spate să reducă din timp viteza.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *