Taxe de pod Calafat – Vidin

autostrada111Exploatarea podului şi perceperea taxelor pentru traversare va fi asigurată de o societate mixtă româno-bulgară cu sediul la Vidin. Echipe mixte de poliţişti de frontieră români şi bulgari vor efectua controlul călătorilor şi a mărfurilor pe teritoriul românesc în cazul traficului rutier şi pe cel bulgăresc în cazul traficului feroviar.

Taxele percepute pentru traversarea podului Calafat – Vidin variază între 6 şi 37 de euro, funcţie de categoria de vehicul rutier, de plata taxelor fiind scutiţi pietonii, bicicliştii, ambulanţele sau vehiculele folosite de poliţie şi pompieri.

Tarifele sunt percepute la acelaşi nivel pentru ambele sensuri de trecere şi se aplică nediscriminatoriu pentru vehiculele înmatriculate în România sau în alte state. Tarifele exprimate în lei se vor actualiza anual în funcţie de cursul euro. De asemenea, tarifele vor fi achitate de către persoanele fizice şi juridice române în lei şi de către persoanele fizice sau juridice străine în lei sau euro.

Prin deschiderea circulaţiei pe podul Calafat – Vidin se va asigura fluidizarea traficului pe DN 7 (Valea Oltului) şi DN 6 (Arad – Turnu Severin – Calafat)

Revenim cu preturile exacte pentru fiecare categorie…

Ministerul Transporturilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *