Trenuri anulate in 14 decembrie 2012

tren-zapadaCompania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că, din cauza temperaturilor foarte scăzute înregistrate la nivel naţional, traficul feroviar se desfăşoară în condiţii de iarnă, anumite trenuri care circulă în jumătatea de sud a ţării urmând să ajungă la destinaţie cu întârziere, din cauza unor probleme tehnice apărute la materialul rulant şi la infrastructura feroviară.

În cursul dimineţii, pe relaţia Periş – Crivina trenurile de călători înscrise în grafic au staţionat în intervalul 6.45-7.45 din cauza defectării locomotivei trenului IC 551, care circulă în relaţia Bucureşti – Suceava. Traficul feroviar a fost reluat în condiţii de siguranţă începând cu ora 08.00, după ce trenul IC 551 a fost retras în staţia Crivina cu ajutorul locomotivei trenului IR 3001. Trenul IC 551 şi-a reluat traficul cu o întârziere de 157 minute, iar trenul IR 3001 cu o întârziere de 115 minute. Celelalte garnituri care au staţionat, vor ajunge la destinaţie cu întârzieri cuprinse între 9 şi 60 de minute.

Tot din cauza temperaturilor scăzute înregistrate la nivelul solului, în urma verificărilor efectuate pe teren de personalul feroviar au fost semnalate unele defecţiuni la linia de cale ferată pe anumite intervale de staţii de pe raza regionalelor Braşov şi Galaţi, circulaţia trenurilor urmând să se desfăşoare pe un singur fir între staţiile Daneş – Sighişoara, Feldioara – Apaţa, Mediaş – Aţel, Blaj – Crăciunel, Buzău Sud – Cilibia şi Rosetti – Cilibia. Echipele de intervenţie se află la faţa locului şi desfăşoară lucrări pentru remedierea defecţiunilor tehnice, astfel încât circulaţia trenurilor să fie reluată în condiţii normale de trafic pe ambele fire de circulaţie.

De asemenea, din cauza unor probleme tehnice semnalate la materialul rulant (cauzate de temperaturile scăzute care se înregistrează şi la această ora), operatorul naţional de transport feroviar de călători a anulat 8 trenuri de călători care circulau pe relaţiile:

Bucureşti Obor – Feteşti şi retur, Târgovişte – Pietroşiţa, Târgovişte – Fieni, Târgovişte – Bucureşti Nord, Bucureşti Nord – Fieni, Ploieşti Sud – Urziceni şi retur.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de aceste încidente şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop desfăşurarea circulaţiei feroviare în condiţii de siguranţă.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre posibilele care pot interveni în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *