Trenuri anulate luni, 18 ianuarie 2015

tren-zapadaCirculaţia feroviară se desfăşoară în continuare în condiții de vânt puternic și ninsori abundente, în special în partea de sud și sud-est a țării. Estimăm că în cursul zilei, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo, numărul de trenuri anulate şi minutele de întârziere se vor reduce treptat.

Între Dragoş Vodă şi Ciulniţa s-au format suluri de zăpadă care au îngreunat înaintarea trenurilor spre/dinspre Constanţa.

Vagoanele de la IR 1822, Arad – Constanta, în care se afla aproximativ 200 de pasageri, vor fi preluate de un alt tren până la destinaţie, cu o întârziere de peste două ore.

IR 1581, Bucureşti – Constanţa, îşi va continua drumul cu o locomotivă de ajutor.

Pentru a permite intervenția cu utilaje şi pentru adaptarea circulaţiei trenurilor, astăzi mai sunt anulate 12 garnituri, iar traficul de pasageri va fi preluat, în măsura posibilităţilor, de celelalte trenuri rămase în grafice.

  •  R 8580 şi R 8581 Ciulniţa – Slobozia Veche şi retur
  • R 8443 şi R 8592 Ciulniţa – Călaraşi Sud şi retur
  • R 7037 Bucureşti Nord – Urziceni
  • R 8151 Urziceni – Ciulniţa
  • R 8584 Ciulniţa – Slobozia Veche
  • R 7381 Brăila – Galaţi
  • R 5201 Mărăşeşti – Miercurea Ciuc
  • R 9051 şi R 9052 Roşiori Nord – Turnu Măgurele şi retur
  • R 7566 Galaţi – Mărăşesti

În continuare, între Urziceni şi Slobozia se circula cu antemergator “Plug de zăpadă”. În zonele afectate de viscol şi ninsori s-a circulat şi se mai circula şi la această ora cu locomotive Diesel, iar pe rutele în care se utilizeaza automotoare, se circulă cu garnituri tractate de locomotive.

—————————————————–

Update 17 ianuarie ora 19.00

Incepand cu ora 18h15 intre Urziceni si Slobozia se circula cu antemergator “Plug de zapada”.  In zonele afectate de viscol si ninsori s-a circulat si se mai circula si la aceasta ora cu locomotive Diesel.

Reintrarea trenurilor in graficele normale de circulatie se va putea realiza treptat, in perioada urmatoare, in functie de evolutia conditiilor meteo.

Pentru a permite intervenția cu utilaje si pentru adaptarea circulatiei trenurilor, in cursul acestei zile, au fost anulate 55 de garnituri. Traficul de pasageri a fost preluat, in masura posibilitatilor, de celelalte trenuri ramase in grafice.

Deranjamentul înregistrat la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniilor de contact din Gara de Nord a generat intarzieri de peste 60 de minute, atat la sosirea cat si la plecarea trenurilor in / din Bucuresti.

Sunt posibile si alte modificări, fapt pentru care recomandăm pasagerilor să acceseze informatii legate de situatia circulatiei trenurilor, astfel:

De asemenea, pot fi accesate informatii si prin intermediul dispeceratelor Comandamentului de iarna: http://mt.gov.ro/web14/informatii-de-interes-public/comandament-de-iarna/dispecerat

Prioritatea noastra este de a lua masurile necesare pentru ca toti cei care calatoresc cu trenul, in aceasta perioada, sa ajunga in siguranta la destinatie.
Multumim pentru înțelegere.

update 17 ianuarie ora 16h00

Traficul feroviar la această oră se desfășoară în condiții de ninsoare viscolită și rafale puternice de vânt de până la 80 km/h, graficul trenurilor fiind însă adaptat pentru a asigura legătura pe calea ferată cu toate centrele urbane, îndeosebi cu cele din sud-estul țării.

Până la această oră nicio linie de cale ferată nu a fost închisă, a fost redus doar numărul de trenuri care asigurau circulația la nivel local pe anumite segmente de cale ferată de pe o magistrală, măsură care a permis astfel continuitate în traficul feroviar, dar și posibilitatea de a interveni cu pluguri pentru deszăpezire în aceste ferestre de grafic.

Menționăm faptul că între București – Constanța (și retur) au circulat până la această oră, 5 perechi de trenuri, fiind redus doar numărul garniturilor care opreau în stațiile intermediare de pe această magistrală, călătorii fiind preluați de trenurile rămase în circulație.

La ora 14.00 a plecat un tren de călători din București cu destinația Constanța, următorul tren fiind programat să plece din Gara de Nord tot cu destinația Constanța la ora 16.00, iar de la Constanța spre Capitală este programat un tren la ora 17.00, iar următorul la ora 19.00.

Până la ora 15.00, pe următoarele 10 tronsoane din cauza condițiilor meteo nefavorabile a fost redus numărul de trenuri, dar se asigură continuitate în graficul de circulație:

– București Nord – Constanța
– București Obor – Constanța
– Constanța – Mangalia
– Constanța – Țăndărei
– Țăndărei – Fetești
– Ciulnița – Slobozia Veche
– Calarasi Sud – Ciulnita
– Tulcea – Medgidia
– București Nord – Târgoviște
– Tecuci – Iași.

Pe segmentele de cale ferată București – Lehliu, Urziceni – Slobozia și Videle – Giurgiu acționează și la această oră plugurile pentru deszăpezire, iar personalul feroviar intervine constant pentru curățarea liniilor și a componentelor de cale ferată, la intrarea și ieșirea din gări.

CFR Calatori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *