Ungaria: situatia la punctele de trecere a frontierei cu Austria si Serbia

vamaMinisterul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Ungaria că, potrivit Autorităţii Ungare de Management al Drumurilor (www.utinform.hu) şi Inspectoratului General al Poliţiei  (www.police.hu), situaţia actuală la punctele de trecere a frontierei dintre Ungaria şi Serbia, respectiv cu Austria este următoarea:

1. Punctul de trecere al frontierei  Horgos – Roszke, între Serbia şi Ungaria, pe DN 5, este închis. Se recomandă utilizarea PTF Tompa sau Tiszasziget.

2. Punctul de trecere al frontierei  Hegyeshalom-Nickelsdorf, între Austria şi Ungaria, pe DN 1, este închis. Se recomandă utilizarea punctului de trecere al frontierei Hegyeshalom situat pe autostrada M1.

3. Traficul se desfăşoară normal pe autostrăzile M5 şi M1 din Ungaria. Totodată, punctul de frontieră Hegyeshalom – Nickelsdorf situat pe autostrada M1 este funcţional.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

MAE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *